De voordelen van een Smart Home in een oogopslag

De wasmachine en wasdroger zijn in werking, de vaatwasser loopt parallel in de keuken, de pizza wordt in de oven gebakken, terwijl de favoriete serie tijdens het strijken in de oven staat en het gazon in de tuin wordt gemaaid: zo’n lading kan het krachtigste elektrische systeem op de knieën brengen. Een intelligente installatie beschermt tegen de gevaren van elektriciteit. Het technische centrum beschermt tegen schade door ervoor te zorgen dat de stroomonderbrekers een veilige energieverdeling garanderen.

Met het technologiecentrum start u de energierevolutie in uw eigen vier muren. Intelligente meters meten zowel het elektriciteitsverbruik als de hoeveelheid energie die u zelf produceert, bijvoorbeeld met een zonne-energiesysteem of een warmtepomp. In tegenstelling tot de Ferraris-meter met mechanische draaischijf, geven de nieuwe elektronische huishoudmeters met digitale meettechnologie nauwkeurige informatie over verbruik en tarieven. Ze zorgen voor volledige transparantie over het energieverbruik, functioneren daardoor als een elektronisch milieubewustzijn en je hebt nog meer stimulansen om energie te besparen. Op verzoek bieden de slimme meters ook de mogelijkheid om de verbruiksgegevens op afstand uit te lezen of door te sturen naar de energieleverancier. Het voordeel: u heeft altijd oog voor de kosten en vervelende afspraken met de meterstandendienst behoren tot het verleden!

 

Permanente bescherming tegen beschadiging met stroomonderbrekers

Wassen, drogen, strijken, koken, stofzuigen, spoelen: zelfs de beste elektrische installatie bereikt hier zijn grenzen. De stroomonderbrekers hebben de taak om bij een dergelijke overbelasting het circuit te onderbreken. Beveiliging schakelaars beschermen permanent alle circuits en contactdozen tegen beschadiging. Om zorgeloos te kunnen schakelen en werken, dient u elk circuit in uw huis afzonderlijk te beschermen met een kleine stroomonderbreker. Zo kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat alle lichten plotseling uitgaan als er bijvoorbeeld kortsluiting in de wasmachine is.

Reststroomonderbrekers onderbreken de stroomtoevoer binnen een milliseconde en beschermen tegen gevaarlijke aanraakspanningen. Zodat er niets gebeurt als bijvoorbeeld de haardroger…
in het water valt.

De overspanningsbeveiliging biedt 3-voudige bescherming:

  • met bliksembeveiliging voor het ruwe materiaal in de hoofdverdeelkast
  • Overspanningsbeveiligingen in het subdistributiesysteem
  • Fijne bescherming voor de apparaten bij de contactdozen.
  • 80% ruimtebesparing
  • Aanvullende informatie via het ingebouwde display
  • Energie-analyse in combinatie met Domovea software
  • Eenvoudige controle van het energieverbruik
  • Automatische overdracht van het verbruik aan de energieleverancier mogelijk
  • Ruimte en ruimte voor extra meters